Snake game coding tutorial in html javascript ★ play snake on smartphone ★ free web games

Snake game coding tutorial in html javascript ★ play snake on smartphone ★ free web games


Hoe maak je een game zoals snake voor op een website. Ga naar naar martinhaenen.nl en speel het nu! In deze video laat ik je zien hoe ik dit spel gemaakt heb. Zelf heb ik via flexwebhosting mijn domeinnaam geregeld. martinhaenen.nl en ik kan bestanden op een server plaatsen. Ik gebruik een gratis ftp programma zoals html-kit om de programmacode te schrijven. Op internet is voldoende voorbeeldcode te vinden. De taal waarin het geschreven is heet html. Ikzelf heb ook wat code bij elkaar gezocht en hier en daar wat dingetjes aangepast en toegevoegd. Bijvoorbeeld een leuk geluid afspelen als je het rode blokje hebt opgegeten. Mocht je in je eigen staart bijten dan wordt je score 0 en hoor je een ander geluid. Tenslotte upload ik het naar de server. Je ziet aan de rechterkant mijn bestanden staan. Daarna start ik een browser zoals google chroom en start het spel op. Ik heb op mijn website een link naar het spel gemaakt I kijk eerst of alles goed werkt. In chroom kun je nog wat informatie zien als je op inspecteren drukt. Je kunt zo handig je programmacode debuggen. Yes Je kunt ook de broncode bekijken en zelfs eventueel kopiëren. Ga ook even naar mijn youtube kanaal en bekijk ook mijn andere video’s. Via mijn website kun je eventueel contact met me opnemen. Veel plezier met programmeren en met gamen!

3 thoughts on “Snake game coding tutorial in html javascript ★ play snake on smartphone ★ free web games

  1. Snake is vernieuwd! Je kunt nu zien welke spelers er op dit moment online zijn en samen met ze strijden om de "All Time Highscore"! Nodig een vriend uit en speel het samen op http://www.martinhaenen.nl

  2. Mijn gratis online game "Snake" is geëvolueerd tot "SnakePit". Check de video https://www.youtube.com/watch?v=B3EYo1fYP9c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *