Basisprincipe Ludo-pedagogische activiteiten

Basisprincipe Ludo-pedagogische activiteiten


Ik doe dit om jullie de absolute kern te leren om op een ludieke manier werken duidelijk te maken. Het is namelijk zo dat als je op een klassieke manier werkt, zit je met de expert en de deelnemer.
Als je op een ludieke manier werkt, verandert dat evenwicht totaal. De deelnemer wordt namelijk de expert. Door jullie in de actie te brengen laat ik jullie expertise die jullie al bezitten met mekaar delen. Dat is een. Twee, de expertise die je nog niet hebt. Ik laat jullie ervaringen opdoen door jullie in de actie te brengen. Dus het accent verschuift totaal van mij als opleider die hier vooraan staat naar jullie als deelnemer. En dat is dé basis van op een ludieke manier te werken. Dus het ludieke is niet zozeer om lol te hebben. Nee, het ludieke is vooral om jullie in de actie te brengen, om jullie te activeren Omdat ik weet: des te meer jullie in de actie zijn, des te meer zullen jullie leren. De basis leuze van op een ludieke manier werken is: diegene die spreekt is diegene die leert. Dus, hoe meer ik praat, hoe minder jullie leren. Met andere woorden hoe meer ik jullie laat praten met mekaar, laat creëren, laat delen, in beweging breng, laat transformeren … hoe meer jullie zullen leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *